До 2035 г. правителството на Китайската народна република планира да създаде

...
До 2035 г. правителството на Китайската народна република планира да създаде
Коментари Харесай

Китай планира да превърне Хайнан в развит клъстер за морска логистика

До 2035 година държавното управление на Китайската национална република планира да сътвори развъртян морски търговски и логистичен клъстер на остров Хайнан, който да дава отговор на напредналите интернационалните критерии. Това заяви Китайската централна телевизия, представена от.

Онзи ден Министерството на превоза на страната разгласява информация, в която са изброени главните цели за превръщането на пристанището за свободна търговия на Хайнан в основен център за транспортни връзки от международно значение. Както се акцентира в този съвещателен документ, островната провинция би трябвало да трансформира съществуващата система от районни стандарти и правила, като вземе поради дилемите за подсилване на стратегическите промишлености, както и спецификата на новите форми на икономическа активност.

Според държавната стратегия управляващите в Хайнан би трябвало да модернизират системата за надзор на бранша на морския превоз, да сведат до най-малко [административната] интервенция, да подобрят успеваемостта и координацията и да подсигуряват целеустремено прилагане на съответните ограничения. В същото време се възнамерява да се основат гъвкави и универсални механизми за всевъзможни времена за наблюдаване на превозването и съхранението на артикули, доставени над океана.

Освен това през идващите години провинцията ще сътвори сигурна платформа за даване на осведомителни услуги благодарение на интелигентни технологии на логистични компании и физически лица. Властите ще основат още по-добри условия за мореплаване посредством въвеждане на електронно лицензиране. В информацията на министерството на превоза излиза наяве, че се плануват такива точки като унифициране на правната рамка, възстановяване на механизма за избавяне на кораби и оказване на помощ при изключителни обстановки.

В сходство с рекомендациите на министерството, в близко бъдеще държавното управление на Хайнан ще форсира процеса на образование на висококвалифицирани експерти в региона на логистиката, ще „ задълбочи интернационалното съдействие, ще ускори прагматичното взаимоотношение с членовете на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия, както и както в района на Южна Азия.

Благодарение на тези ограничения островът се чака да доближи водещо интернационално равнище в региона на морските транспортни връзки до 2035 година

На 10 юни Постоянният комитет на Националния национален конгрес (парламент) утвърди закон, който се чака да играе основна роля в развиването на пристанището за свободна търговия в Хайнан. През юни предходната година администрацията на острова разгласява обща стратегия за развиване, която планува последователно унищожаване на рестриктивните мерки и понижаване на данъчната тежест за фирмите, участващи в икономическите действия на провинцията. Съгласно новата тактика, до 2025 година в Хайнан ще бъде образуван ефикасен механизъм за стимулиране на резистентен и дълготраен напредък, предусещащ дейното присъединяване на този район в интернационалните вериги на доставки. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР